Karoliina Ek

Karoliina Ek on espoolainen valokuvaaja sekä valokuva- ja videotuottaja. Ek on kiinnostunut ihmisistä, kohtaamisesta, ympäristöstä ja tarinoista. Hän kuvaa pääasiassa dokumenttaarisia valokuvia. Viimeisimmässä näyttelyssään, hän kuvasi Irakista turvapaikanhakijana Suomeen tullutta Saharia, jonka kotimajoittajana Ek perheineen toimi 10 kuukauden ajan. Kuvat kertovat pitkästä turvapaikan odotuksesta vieraassa kulttuurissa. Näyttely oli esillä Galleria Kalleriassa.

Ek on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista 2001, jonka jälkeen hän on toiminut vapaana valokuvaajana, valokuvauksen opettajana ja nykyisin myös tuottajana.

Karhusaari on minulle tärkeä rauhoittumisen paikka. Työhuoneella asiat saavat aina oikeat mittasuhteet. Vanhan talon upea tunnelma, ympäröivä meri ja luonto vangitsevat. Jaan työhuone-studion yhdessä Päivi Peltosen ja Sanna Vihervuoren kanssa. Meidän työskentelytilana on huvilan miesten puolen vanha jahtisali, jonka seiniä on koristanut aikoinaan lukuisat metsästysmuistot. Jahtisalin yhdellä seinällä on nähtävissä vielä alkuperäistä tapettia.