Julia Weckman mukana näyttelyssä Galleria Uusikuvassa, Kotkassa 15.2.-14.3.2020

Taiteilijakollektiivi Kunst: Meri päivät, Galleria Uusikuva, 15.2.-14.3. 

Pelastukoon ken voi.

Taiteilijakollektiivi Kunstin näyttely käsittelee valtavia vesiä; tulevaisuuden näkymiä, mahdollisuuksien horisontteja, uhkakuvia, toivoa, dystopioita ja ideaaleja.
Kaikki vedet ovat yhteydessä toisiinsa. Ne yhdistävät mantereita, mutta ne ovat myös esteitä, kulttuurien välisiä tiloja ja erottavia elementtejä.

Ihmiskunta koittaa löytää ratkaisuja tyynnyttämään aiheuttamiaan myrskyjä ja luonnonmullistuksia, ja samalla valmistautuu tuntemattomaan. Kaikki eivät halua huomioida ympäristössä tapahtuvia muutoksia.

Meri päivät näyttely tarjoaa näkemyksiä ajankohtaisiin teemoihin, kuten muovisaasteeseen, tukehtuviin meriin ja ihmisten tarpeisiin saada vastauksia näinä epävakaina aikoina.

Näyttelyssä on esillä teos jokaiselta Taiteilijakollektiivi Kunstin jäseneltä.

Näyttelyssä on mahdollisuus pistäytyä myös Kunstin yhteistaideteoksessa, Final Tours – Lopunajan Matkatoimistossa, jossa voi voittaa lipun matkalle, joka alkaa, kun lopun aika koittaa.
Asiakas astuu sisään installaatioon itsepalvelulaitteen äärelle. Asiakkaalle esitetyt kysymykset on poimittu kymmenien kysymysten joukosta, joihin ihmiset joutuvat vastaamaan asioidessaan Kelan, TE-toimiston ja Migrin kanssa tai kun heidän psykofyysistä kuntoaan yritetään määrittää. Vastausten perusteella algoritmi valitsee viimeiselle matkalle pääsijät. Algoritmit luovat ennusteita, laskevat tuloksia, tekevät valintoja ja muokkaavat mielipiteitä. Ne vaikuttavat näkymättömissä ja ovat mittakaavaltaan ennakoimattomia. Seurauksiltaan arvaamattomina, ne saattavat aiheuttaa tuhoa. Teos tuo näkyväksi usein piilossa olevaa vallankäyttöä, sosiaalisia rakenteita ja yhteiskuntaa ylläpitäviä sääntöjä.

Taiteilijakollektiivi Kunst on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Galleria Uusikuvan näyttelyn taiteilijat ovat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Taiteilijoiden itsenäisten teosten ja työskentelyn lisäksi Kunst tekee yhdessä poikkitaiteellisia ja performatiivisia teoksia.

Näyttely avoinna 15.2.-14.3.2020
Galleria Uusikuva, Satamakatu 9, Kotka
Tervetuloa avajaisiin perjantaina 14.2. klo 17-19

Facebook: @taiteilijakollektiivikunst

Instagram: @artistcollectivekunst

www.taiteilijakollektiivikunst.fi