Hanna Maylett

Hanna Maylett on espoolainen elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja, joka tunnetaan vahvoista, naisvetoisista elokuvistaan. Hanna on monipuolinen ohjaaja, joka on uransa varrella ohjannut pitkiä elokuvia, TV-sarjoja, lyhyt- ja dokumenttielokuvia. Hannalle ominainen tyylilaji on lämpimään huumoriin taittuva realismi, joka ei karta vaikeitakaan aiheita.

Hanna (s. 1973) valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta Elokuvataiteen osastolta vuonna 2000. Hannan ensimmäinen lyhytelokuva Ratapenkan Ruusu valittiin Cannesin elokuvajuhlien Cinéfondation -sarjaan vuonna 1996. Elokuva 100 kelloa voitti Berliinin Prix Europa-palkinnon vuonna 2000. Hannan useat elokuvat on palkittu Tampereen kansainvälisillä elokuvajuhlilla, sekä Kettupäivillä. Pitkä elokuva Erottamattomat sai kolme Jussi-ehdokkuutta vuonna 2008. Viimeisimpinä kansainvälisellä festivaalikiertueella ehdokkuuksia ja palkintoja ovat saaneet lyhytelokuva First World Problems (Washington DC International Film Festival, Palm Springs International Film Festival) ja TV-draama Raja (shortlist Prix Europa Best Drama Series, shortlist Prix Italia Best Drama Series).

Parhaillaan Hanna valmistelee uuden draamasarjan ohjausta Yle Draamalle sekä pitkää draamaelokuvaa. Taiteellisen uransa ohella Hanna on myös opettanut elokuvantekoa tuleville sukupolville. Vuodesta 2017 lähtien Hanna on toiminut ohjauksen lehtorina Aalto-yliopistossa Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella.  Taiteellisen tutkimuksen saralla Hannaa kiinnostaa erityisesti henkilöohjauksen metodiikka sekä taiteellisen johtamisen roolit elokuvanteon prosessissa.

Hannalle Karhusaaren työhuone merkitsee vetäytymistä ja mahdollisuutta keskittyä taiteelliseen työhön. Karhusaaressa onkin kirjoitettu jo useita TV-sarjoja ja elokuvia.