Karhusaaren avoimet ovet -tapahtumasta 22.4.

Länsiväylässä 22.4. oli juttu Karhusaaren Avoimet ovet -tapahtumasta. Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma pidetään sunnuntaina 28.4. klo 10-17. Tapahtumapäivänä pääsee kurkkaamaan huvilaan sisään, tutustumaan taiteilijoihin ja myös Pro Karhusaari ry:n toimintaan. Ohjelma löytyy mm. tästä Facebook-eventistä.

Otteita Länsiväylän artikkelista:

Karhusaaren taiteilijat avaavat jälleen työhuoneidensa ovet vieraille. Huhtikuun loppuun ajoittuvasta tapahtumasta on tullut perinne.

– Silloin pääsee näkemään taiteilijoiden tilat normaalissa siistissä olotilassa, visuaalinen kirjailija Paul Laane naurahtaa.

Taiteilijat laittavat teoksia esille työhuoneisiinsa ja myös Sinebrychoffin huvilan saleihin. Näyttely on samalla myyntinäyttely.

– Talon ja Sinebrychoffin perheen historiaan liittyvät kierrokset ovat olleet tosi suosittuja ja tänä vuonna niitä on kahden sijaan neljä, Julia Weckman kertoo.

Taiteilijoiden elämää varjostaa huoli Karhusaaren tulevaisuudesta, koska Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata Lastenmaailma ry:lle Karhusaaresta alueen Lastenmaailma-hankkeen suunnittelua varten. Varaus on voimassa vuoden 2020 loppuun. Julkisuudessa on arvioitu, että Lastenmaailma houkuttelisi jopa 600 000 kävijää vuodessa. Taiteilijoiden mielestä hanke kuulostaa täysin ylimitoitetulta. Heidän kauhukuvansa on, että Lastenmaailma-hankkeen varjolla Karhusaaren suojelukaava puretaan ja alueelle rakennetaan kalliita kerrostaloasuntoja.

– Karhusaaren rakennukset pitää kunnostaa ja pitää alueen kulttuurihistoriaan sopivassa käytössä. Tämän alueen luonto ei kestä järkyttävän suuria ihmismassoja, Pro Karhusaaren puheenjohtajana toimiva Julia Weckman sanoo.

Taiteilijat painottavat, että heillä ei ole mitään lapsia vastaan – heillä itselläänkin on lapsia ja lastenlapsiakin – mutta Karhusaari ei ole Lastenmaailmalle oikea paikka.

– Jos nämäkin rannat rakennetaan, niitä ei saa takaisin.

Susanna Suikkari muistuttaa, että Karhusaari on lähialueen asukkaille tärkeä virkistysalue ja sen merkitys kasvaa, kun Keilaniemeen ja Tapiolaan rakennetaan lisää asuntoja. Karhusaaren taiteilijat keräsivät pari vuotta sitten avoimien ovien päivässä kävijöiltä ideoita siitä, miten aluetta voisi kehittää ja millainen toiminta sinne sopisi. Espoo ei ole tarttunut ideoihin, koska rahoitusesimerkit puuttuivat. Nyt ideoita aiotaan kerätä lisää. Taiteilijat haluavat säilyttää Karhusaaren suojelustatuksen. Pro Karhusaari -kuntalaisaloite on allekirjoitettavissa paperiversiona mm. Sellon kirjastossa Leppävaarassa sekä Tapiolan kirjastossa. Aloitteen voi allekirjoittaa myös verkossa.

Koko artikkeli Länsiväylän sivuilla:

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/762034-karhusaaren-taiteilijahuvila-avaa-jalleen-ovensa-tana-vuonna-nelja-kierrosta

Kuva: Anneli Tuominen-Halomo / Länsiväylä